Geen producten (0)

VERLANGEN van Antoinette Cremers - Antoinette Art

Brandnetelgaren uit Nepal in 3D

Van31 mei  t/m 1 september 2019 in museum de Fundatie, Zwolle

 

 

Stem  op  het  werk  Verlangen  “One  Home”  van  Antoinette  Cremers.    

                                          ZomerExpo 2019 Stem mee.

Elke bezoeker kan online stemmen op zijn of haar favoriete werk voor de Publieksprijs van 2.500. Stemmen kan op zomerexpo.nl. Ga naar Collectie en type in de zoekterm Antoinette en stem op het werk Verlangen; One Home. Catalogusnummer: 56

EUROPA ZOMEREXPO 2019 VAN 25 MEI T/M 1 SEPTEMBER TE ZIEN IN MUSEUM DE FUNDATIE EN KASTEEL HET NIJENHUIS


We praten veel over een veranderend Europa, maar hoe ziet dat eruit door de ogen van kunstenaars?

Deze tentoonstelling moet je echt in het echt zien!   250 werken, te zien in de Wolk van De Fundatie en in en rondom Kasteel het Nijenhuis. Schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties, van ingetogen tot uitgelaten. Op pagina 2 schrijft journaliste Marjolein Blaauwbroek over het werk Verlangen; One Home
Hartelijk dank voor je stem.   Antoinette  C.H.

 

“Je bent alleen, samen onderweg”

Antoinette C.H. over Verlangen

Door Marjolein Blaauwbroek ( journaliste en kunsthistorica)

 

Onderweg.

We zijn allemaal onderweg.

Onderweg naar een hoger doel.

Een verlangen, wens, drang, hunkering, lust.

Bagage dragen we met ons mee.

Herinnering

 

 

Antoinette C.H. vertelt haar verhaal, jouw verhaal, ons verhaal. Het verhaal van de mens. Het verhaal dat ons allemaal verbindt. Ongeacht de bagage. Met ‘Verlangen’ wil ze ons aanmoedigen om te luisteren naar onze dromen. Het leven vraagt om verlangens waar te maken. De reis te starten.

 

De toren is rechthoekig, gemaakt van staal. Stevig, aards. Een goede fundering. De gespannen draden zijn gedroogde brandnetels. Brandnetels prikken en zorgen voor jeuk. Maar zijn tevens helend. En gedroogd en gesponnen lijken ze zo zacht als zijde. Het leven kan ook hart zijn, prikken, maar met voldoende aandacht en lef is er ruimte om te groeien. In het midden van de toren is een trap. Een trap naar boven. De mogelijkheid om te groeien.     

 

Voorlangs, achterlangs

De gesponnen brandnetels komen uit Nepal. Ze krijgen in dit werk een nieuw leven, een nieuw thuis. Antoinette heeft geen schaar gebruikt. Enkel de draden gespannen. Voorlangs, achterlangs. Voorlangs, achterlangs. Zoals alles in het leven continu in beweging is.

 

Twaalf traptreden in totaal. Elke tree geeft een keuze. Bagage achter laten. Klimmen. Blijven staan. Of terugkijken. Het verleden kan veilig voelen, hoe onplezierig dan ook. Want het verleden kennen we, de toekomst niet. Antoinette creëert een veilige omgeving om te klimmen. Ze geeft ons een dak boven het hoofd met uitzicht naar alle windrichtingen.

 

De mensenstroom

Op de treden staan mensen. Man, vrouw, jong, oud. Ze zijn anoniem. Ze staan symbool voor jou, ons, de mensenstroom naar het grote verlangen. Vertrouwen, achterdocht. Er wordt niet gesproken. Ieder voor zich. Een eenzame tocht? Of verbintenis zonder het gesproken woord? We zijn allemaal met elkaar verbonden. De aanwezigheid geeft steun.

 

Alles komt in dualiteit. Zo ook dit werk. Hart, zacht. Open, gesloten. Alleen, gezamenlijk. Verleden en toekomst. Licht en donker. Boven is het licht, ruimte om te ademen en een bankje om uit te rusten naast de medereizigers, je metgezellen. Want je bent alleen, samen onderweg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken géén gebruik van trackingcookies wel van functionele cookies (voor werking van onze website) en voor koppeling met social media. Zie onze privacyverklaring. Met ja geeft u toestemming voor een envtuele koppeling met social media.